56-os kélpzőművészeti pályázat diákoknak

Képzőművészeti pályázatot hirdet általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok számára a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum, a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára és a Kecskeméti Katona József Múzeum az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére Bács-Kiskun 56/60 címmel az alábbi témában: 1956 emlékezete.

Technikai és stílusbeli megkötés nincs. Méretbeli korlát: max. 70×50 cm
Beadási határidő: szeptember 20-a.
A pályaművek személyesen (a Kiskun Múzeumban) és postai úton is beadhatók. A beadott alkotások hátlapján kérik, tüntessék fel a tanuló, az iskola, valamint a felkészítő tanár nevét, email címét. Kérik, a pályamű leadásával egyidejűleg a kitöltött adatlapot is megküldeni.
Postacím: 6100 Kiskunfélegyháza, dr. Holló Lajos u. 9.
A beérkezett alkotásokat az alábbi zsűri tagok értékelik:

Osztényi Éva (Kecskeméti Katona József Múzeum, művészettörténész), Kis László (Wesel Hugó Fotókör szakmai vezetője), Molnár István (Holló László Képzőművész Kör vezetője).

A díjazott, továbbá a zsűri által kiállításra javasolt művekből vándorkiállítást rendeznek, mely Kiskunfélegyházán október 18-án, kedden a Kiskun Múzeumban nyílik. A kiállítás a későbbiekben a megye több településén is megtekinthető lesz.

Pályaműveket nem küldenek vissza. Az alkotásokat a Kiskun Múzeum gyűjteményében helyezik el.
További információ kérhető e-mailen: feketebeatrix@kiskunmuzeum.hu vagy telefonon: 76/461-468.